· 

RECENSIE: Makan-Swietie


Algemene gegevens van Makan-Swietie
Surinaams, Hindoestaans, Chinees en Indisch restaurant en afhaalcentrum. 
Klarendalseweg 151-153
6822 GG, Arnhem
http://www.makanswietie.nl 

Beoordeling
Sfeer: 6,5
Eten: 8
Bediening: 5,5
Prijs-kwaliteit: 8
Gemiddeld cijfer (eindcijfer): 7,0

 

Huiselijke sfeer met lekker eten. Altijd consistent in de smaak en kwaliteit van het eten. De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Service en bediening is er niet echt, maar daar komen ze goed mee weg. 

 

Het is woensdagavond en ik heb geen zin om te koken. Al snel komt de vraag 'Waar gaan we eten?'. Mijn vriendin is helemaal weg van dit restaurantje dus besluiten we hier naartoe te gaan. Ze benoemd dit tot een van haar LIEVELINGS restaurants in Arnhem. 

Eten
Wat we bestellen qua eten is hier elke keer verschillend. Vandaag kozen we beide voor het lamsvlees met bami en kousenband. De bami wordt altijd geserveerd met zuur en Madame-Jeanette sambal. 

 

De sambal is voor ons een echte must. Deze is niet alleen erg pittig (dus begin met een klein beetje), maar ook erg aromatisch, bijna te omschrijven als bloemig. De sambal is door de Madame-Jeanette peper een echte Surinaamse smaakmaker en daardoor zeker een toegevoegde waarde bij dit gerecht.

 

Het gerecht met lamsvlees is een stoof met Hindoestaanse en Surinaamse invloeden. Het vlees valt helemaal uit elkaar en heeft een erg diepe en ronde smaak. Comfort written all over it! Het gerecht zelf is niet pittig, maar wel rijk aan specerijen. Denk hierbij aan specerijen als; komijn, koriander en masala. Natuurlijk is er ook gebruik gemaakt van smaakmakers als ui, knoflook en Surinaamse pepers. 
Persoonlijk vind ik dat de porties niet helemaal kloppen. De bami krijg je in overvloed terwijl de lam daarentegen een beetje achterblijft. 

Sfeer
Huiskamergevoel, zo zou ik de sfeer omschrijven van Makan-Swietie. De inrichting is niet speciaal, vrij simpel gehouden zelfs. Het nodige is aanwezig. Op de muren hangen kunstwerken, vlaggen en kaarten van en over Suriname. 

 

Bediening en service
Wanneer je het restaurant binnenkomt, loop je eerst naar de kassa (links in het pand) om je bestelling door te geven. De koeling staat bij de kassa in de buurt. In deze koeling zijn zowel frisdrank als alcoholische dranken aanwezig. 
Persoonlijk kies ik altijd lekker voor een Bintang biertje. Zelfbediening is hier wel op zijn plaats. 
Eenmaal de bestelling doorgegeven en je drankje gepakt, kan je zelf (als het rustig is) een tafel kiezen. Het eten wordt wel aan tafel geserveerd. De gemiddelde wachttijd van bestelling tot wanneer het eten is gearriveerd aan tafel is vijftien minuten. Prima te doen dus! 

Zou ik nog een keer gaan?
Jazeker, ik ben er zeker van dat ik hier nog vaak ga eten. Wanneer je gewoon behoefte hebt aan comfy food zonder al te veel poes pas, dan is dit echt the place to be. Natuurlijk laat het in de bediening wat liggen, maar de smaak van het eten maakt dat zeker goed.